تحقیق زندگی و شخصیت حضرت فاطمه

تحقیق زندگی و شخصیت حضرت فاطمه تحقیق زندگی و شخصیت حضرت فاطمه

دسته : معارف اسلامی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 61 KB

تعداد صفحات : 90

بازدیدها : 201

برچسبها : تحقیق حضرت فاطمه

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق زندگی و شخصیت حضرت فاطمه

تحقیق دانلودی زندگی و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س)

فاطمه بضعه منى و هى نور عینى و ثمره فؤادى و روحى التى بین جنبى و هى الحوراء الانسیه: فاطمه پاره تن من است، و نور چشمان من، و میوه دلم و روح من است و او حورى انسان صفت است .

پیامبر اسلام(ص) در آن سال که سال پنجم بعثتش بود در سختترین شرائط و حالات به سر مى برد.اسلام منزوى بود، و مسلمانان اندک نخستین، شدیداً تحت فشار.محیط مکه بر اثر شرک و بت پرستى و جهل و خرافات و جنگهاى قبایل عرب و حاکمیت زور و بینوائى توده هاى مردم، تیره و تار بود.پیامبر(ص) به آینده مى اندیشید، آینده اى درخشان از پشت این ابرهاى سیاه و ظلمانى، آینده اى که با توجه به اسباب عادى و ظاهرى بسیار دور دست و شاید غیر ممکن بود.در همین سال حادثه بزرگى در زندگى پیامبر رخ داد، به فرمان خدا براى مشاهده ملکوت آسمانها به معراج رفت، و به مصداق لنریه من آیاتنا الکبرى آیات عظیم پروردگار در پهنه بلند آسمان را با چشم خود دید، و روح بزرگش بزرگتر شد، و آماده پذیرش رسالتى سنگیت تر توأم با امید بیشتر.در روایتى از اهل سنت و شیعه - که هر دو بر آن تأکید دارند - مى خوانیم: پیامبر(ص) در شب معراج از بهشت عبور مى کرد، جبرئیل از میوه درخت طوبى به آن حضرت داد، و هنگامى که پیامبر(ص) به زمین بازگشت نطفه فاطمه زهرا سلام اللّه علیها از آن میوه بهشتى منعقد شد.

لذا در حدیث مى خوانیم که پیامبر(ص) فاطمه سلام اللّه علیها را بسیار مى بوسید، روزى همسرش عایشه بر این کار خرده گرفت، که چرا اینهمه دخترت را مى بوسى؟!

پیامبر(ص) در جواب فرمود: من هر زمان فاطمه را مى بوسم، بوى بهشت برین را از او استشمام مى کنم .

ان اول شخص یدخل على الجنه فاطمه بنت محمد: نخستین کسى که در بهشت بر من وارد مى شود، فاطمه دختر محمد است .

در آن روزگار که مسلمانان دوران آمادگى خود را در مکه مى گذراندند، محیط زندگى آنان سخت طوفانى و شرائط فوق العاده بحرانى بود.

آغاز اسلام بود و مسلمانان در اقلیت شدیدى قرار داشتند، و تمام قدرت و نیرو و حاکمیت و ثروت دست دشمنان بى رحم و بى منطق اسلام بود و هر کارى مى خواستند، مى کردند.

آزارى نبود که بر سر مسلمانان نیاورند، و جسارت و توهینى نبود که نسبت به مقام شامخ پیامبر(ص) روا ندارند.

در این دوران دو نفر بیش از همه ایثار و فداکارى کردند: از میان زنان خدیجه بود که بر زخمهاى قلب و جسم پیامبر(ص) مرهم مى نهاد، و غبار غم و اندوه را با فداکاریهایش، با محبت و صفایش با همدردى و دلسوزى اش، از قلب مبارکه پیامبر مى زدود.

و دیگر ابوطالب پدر بزرگوار امیرمؤمنان على (ع) بود که نفوذ و اعتبارى بسیار در میان مردم مکه داشت، و از تدبیر و هوش و ذکاوت فوق العاده اى برخوردار بود، او خود را سپرى نیرومند در برابر پیامبر(ص) کرده بود و یار و یاور و حامى مهربان پیامبر اسلام(ص) بود.

ولى با نهایت تأسف این هر دو یار وفادار، و دو شخصیت بزرگ و انسانهاى ایثارگر، در سال دهم هجرت به فاصله کمى چشم از جهان پوشیدند، و پیغمبر(ص) را در مرگ خود عزادار ساختند، و رسول خدا(ص) از این نظر تنها ماند.

شدت اندوه پیامبر(ص) در سوگ این دو شخصیت که به حق هر کدام سهم قابل ملاحظه اى در پیشرفت اسلام داشتند، از اینجا روشن مى شود که آن سال را عام الحزن نام نهادند یعنى سال غم و اندوه !.

فهرست مطالب

ولادت پرشکوه فاطمه(س)

محبت فراوان پیامبر(ص) نسبت به فاطمه(س)

فاطمه (س) در کنار پدر

فاطمه (س) همسر وفادار امیر مؤمنان(ع)

فاطمه (س) بعد از رحلت پیامبر(ص)

فدک در طول تاریخ

یک محاکمه تاریخى

عوامل سیاسى غصب فدک

حماسه بزرگ

اسناد و مدارک خطبه

محورهاى هفتگانه خطبه فاطمه زهراء(س)

گوشه اى از شخصیت صدیقه کبرى(س)

فرهنگ القاب فاطمه(س)

سیماى فاطمه(س) در روز قیامت

زهرا در نگاه خورشید

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید