دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 25 KB
تعداد صفحات : 25
بازدیدها : 232
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله روان شناسی شخصیت
چکیده ی بخشهایی از متن:
رفتارهای انسانی را می توان به انواع مختلف تقسیم كرد، از جمله:
رفتار شخصی: رفتاری است كه كاملاً جنبه شخصی دارد، مثلاً فردی همواره لباس قهوه ای رنگ می پوشد و یا عادت دارد روزی سه مرتبه مسواك بزند.
رفتار شغلی: یعنی رفتار خاص یا عادتی كه انسان در كار و حرفه از خود نشان می دهد، مثلاً همیشه بعد از نماز صبح كارش را شروع می كند ویا همواره با دو انگشت تایپ می نماید.
رفتار تحصیلی: عبارت است از رفتار كودك یا بزرگسال در ارتباط با امور تحصیلی، فی المثل دانش آموزی همیشه قبل از تدریس معلم درس مورد نظر را مطالعه می كند و یا این كه برای یادگیری بهتر خلاصه نویسی كرده، با صدای بلند درس می خواند.
رفتار اجتماعی: رفتار فرد در تعاملات بین فردی و معاشرت های اجتماعی است، به عنوان نمونه خوش قول بودن و تقدم درسلام داشتن.
در ارزیابی رفتار باید توجه كرد كه رفتار چه كسی، در چه شرایط و موقعیتی و با چه فراوانی و شدتی مورد بررسی قرار می گیرد؛ چرا كه زمانی می توانیم برداشت وتفسیر جامعی از رفتار یك فرد داشته باشیم كه شرایط زمانی و مكانی، موقعیت بروز رفتار و ویژگی های زیستی ، ذهنی و روانی وی را مورد توجه كافی قرار دهیم.
شاخه های مختلف روان شناسی
از زمانی كه روان شناسی به عنوان یك علم مستقل مطرح شده است، روان شناسان در زمینه موضوعات خاص، پژوهش های فراوانی به عمل آورده اند، به گونه ای كه امروزه شاهد شعب و شاخه های مختلف روان شناسی هستیم.
...
تعریف شخصیت
در رابطه با «شخصیت»، تعریف واحدی كه مورد قبول تمامی روانشناسان و متخصصان دیگر رشتههای وابسته باشد، وجود ندارد. ما در اینجا به تعریفی كه در «روانشناسی هیلگارد» بهعنوان یكی از معتبرترین كتاب روانشناسی دنیا، آمده است، اشاره مینماییم:شخصیت را میتوان الگوهای معین و مشخصی از افكار، هیجانها، و رفتارها تعریف كرد كه سبك شخصی تعامل هر فرد با محیط مادی و اجتماعی را شكل میدهند. (آتكینسون، 1383، ج 2؛ 104.)اگر در زندگی روزمره از ما بخواهند كه شخصیت كسی را توصیف كنیم، احتمالاً از صفات شخصیتی چون باهوش، برونگرا و باوجدان استفاده میكنیم. روانشناسان شخصیت همواره كوشیدهاند با ضابطهمند كردن نحوه استفاده از صفات شخصیتی در زندگی روزمره به روشهایی رسمی برای توصیف و سنجش شخصیت دست یابند. روانشناسان در پاسخ به این سؤال كه «عوامل پایهای شخصیت چه تعداد هستند؟» به چندین دسته تقسیم گشتهاند. مثلاً ریموند كتل (Raymond Cattel) (1966;1957) عوامل پایهای شخصیت را به 16 صفت و هانس آیزنك (Hans Eysenk) روانشناس انگلیسی این عوامل را به 2 یا 3 صفت تقسیم نمودهاند، محققان دیگر هر كدام به اعداد دیگری رسیدند اما آنچه كه مشخص است حتی با روش تحلیلی دقیق نیز نمیتوان جواب قاطعی به این سوال داد.
خرید و دانلود آنی فایل